Kadét Program jövője Zala Megyében

Címmel megtartott előadáson és programon vett részt a priorátus vezetése részéről lovag Tombi Lajos és Gondos Ferenc 2020. február 18-án a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban.

Pintér Attila nyá. ezredes – a Keresztény Gondolkodású Polgárok Honvédelmi Egyesülete a Honvédelmi Sportszövetség tagja – megnyitó gondolatai után, a tanintézetek jelentős számú diákjai és a meghívottak szablyavívó és judo bemutatót tekinthettek meg.  

Ezt követően Dr. Simicskó István – A hazafias és honvédelmi nevelésért felelős – kormánybiztos tartott maradandó élményt nyújtó eladást „Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi nevelésben” címmel és szólt a kadétprogramról. Bejelentette, hogy a Kormány döntése alapján megkezdődnek a honvédelmi sportközpontok építése, melynek első ütemében Zalaegerszeg is érintett.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

A program sajtótájékoztatót kötetlen beszélgetés és ebéd követte, ahol lehetőség volt az intézmények vezetőivel is szót váltani.

Köszönet illeti a rendezvény előkészítésében és levezetésében közreműködőket.

KPZ

Fotó: Arany Gábor (Zalai Hírlap)

Zalaegerszeg, 2020. február 18.                                                                 Lovag Gondos Ferenc (Zalai prior)

Nemzetközi Szent György Lovagrend