Budapest és Pest megye

Szent György napjához, szellemiségéhez és Rendünk elveihez híven több rendtársunk – akár példamutatóan - megtalálta jelen helyzetben is a segítés módját. A relatív bezártság és a járvány ellenére, vagy talán azzal együtt.

Azért is tesszük közé ezt a tájékoztatást, hogy esetleg ötletet adjunk, inspiráljunk másokat.

 Budafoki vállalkozó rendtársaink – lv. Serfőző László és lv. Bakos Miklós – nagyon jelentős összeggel járultak hozzá kerületük járványhoz kapcsolódó segélyprogramjához. Lv. Diószeghy László pedig egy

nagyon aktív, de kisebb létszámú és így szerényebb bevételű református gyülekezet támogatott – akár pótlandó az elmaradt perselypénzt is.

Más hasonló esetekről is, ha információt kapunk, azt igyekszünk közreadni.

Figyeljünk egymásra!

"Tisztelt Rendtársak!

Amint az Önök elött is ismert a COVID – 19 vírus igen jelentős számban okoz megbetegedéseket szerte a világon, különösen magas a megbetegedettek száma Olaszországban. Magyarországon is egyre nő azok száma, akik érintettek. Figyelemmel a nemzetközi folyamatokra, továbbá összhangban Magyország Kormánya ajánlásaival, a mai nappal az alábbi döntéseket hozta a Kormányzó Tanács:

  1. mai naptól a Rend tagjai – szervezetten – nem vehetnek részt nyilvános rendezvényeken, beleértve a március 15-i rendezvényeket is.
  2. április hóban tervezett – lovagavatási – ünnepségünket bizonytalan időre elhalasztjuk, jelenlegi ismereteink szerint szeptember/október hónapban fogjuk megtartani.
  3. május hónapban tartandó közgyűlést az események alakulása függvényében tartjuk meg.

 Üdvözlettel:

 Moro Ákos

Nagyprior"

BÉKÉS, SZÉP NEMZETI ÜNNEPET!

Budapest – Pest-megye priorátusa

 

15 2020

CSÁNGÓ BÁL - 2020

A Csángó Bálon Budapest-Pest megye priorátusa 2 fővel képiselte magát.

Lv. Bakos Miklós Főkincstárnok és  Lv.Hermann Mihály. vett részt a rendezvényen.

Csangbal (1)

Csangbal (2)

Csangbal (3)

Csangbal (4) 

A Budapest Pest megyei szervezet megtartotta ez évi első taggyűlését, melyen megvitatta és elfogadta a 2020 évi program tervét.

01

02

Nemzetközi Szent György Lovagrend