Budapest és Pest megye

 "Dáma Sepsi Kovács Éva, priorátusunk háznagya, a kolozsvári Dávid Ferenc szobor készítéséhez 1000 Euró összeggel járult hozzá. Ezért oklevelet is kapott. Ismételten köszönjük adományát és gratulálunk az elismeréshez!

A szovátai Rovásírás tábornak 20 db. könyvet adományozott 35.000- Ft. értékben. A mellékelt képeken az önzetlen gesztusért kapott köszönetek olvashatóak, illetve, ahogyan a gyerekek - hangosan és látványosan - megköszönték a könyveket.

MI is köszönjük odafigyelését, adományait és gratulálunk!

Az Úz-völgyi rendkívül sajnálatos ügy miatt megbírságoltak részére is utalt Dámánk 10.000- Ft. összeget. Példaértékű, nemes cselekedetnek tartjuk! Köszönet azért is!

dr. Diószeghy László, prior"

1 (1)

1 (2)

1 (3)

1 (4)

TUSNÁDFÜRDŐ, 2019.július

Sokunknak megfordult már a fejében, hogy milyen hálás dolog lehet az önkénteskedés, az elesetteken való segítés. Sokan közülünk a gondolaton túl továbblépnek, és tesznek is azokért, akik rászorulnak!  Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes áldozatos munkájáról, az erdélyi gyermekotthonok szervezéséről már sokat hallhatunk. A Tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi központ is az ő égisze alatt működik.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány tusnádfürdői otthonát már jó ideje a szívembe zártam!

Igaz, hogy csak nyaranta, de hatodik éve látogatom Csaba testvér ottani gyermekeit. Az eltöltött pillanatok, élmények, érzések szavakkal leírhatatlanok...

Óriási öröm és boldogság volt számomra, hogy az idei látogatás során nemcsak a Duna tv-t képviseltettem, de frissen avatott dámaként, a Nemzetközi Szent György Lovagrendet is.

A lovagrend üdvözletét, adományát, és együttműködési, rendszeres jövőbeni támogatási szándékát adhattam át Kolozsvári Tibornak, az intézmény vezetőjének, aki minden alkalommal úgy fogad, mintha csak családtag lennék.


Tisztelt Lovagtársak!

Ezúton is köszönöm a hozzájárulásotokat ahhoz, hogy Csaba testvér tusnádi gyermekeinek, ha csak egy kicsit is, de szebb életük legyen!

A missziót pedig folytatom, november 22- én Erdélybe utazom, egyéb ügyeim intézése mellett a gyermekotthont is felkeresem újra, egy havi fizetésem kíséretében.

TusnadFurdo2019

Tisztelettel: Gál Emese.

Budapest - Pest megye Priorátusa ebben az évben is jelentősen hozzájárult a csángó gyermekek nyári táboroztatásához. Elsősorban lv. Bakos Miklós önzetlen és bőkezű támogatásának köszönhetően.  lv. Bakos Miklós patronálásával, pl. két napot töltöttek Balatonakaliban a kerületi hivatal üdülőjében.

Néhány momentum a gyermekek programjából: múzeumlátogatás, sümegi vár, Gyulavezér Lovas-birodalma, Gyulakeszin. (Ahol, amikor megtudták, hogy kik a gyerekek, nem engedte a tulajdonos kifizetni az étkezési számlát, a gyerekek pedig két dallal kedveskedtek a vendéglátóknak. Egy népdallal és a székely himnusszal. Köszönet érte!). Elmentek még a Nagyvázsonyi várjátékokra, volt tapolcai városnézés, illetve a tapolcai barlangban csónakázás. Állításuk szerint a gyermekeknek nagy élmény volt és rendkívül jól érezték magukat.

cs2019

 

"Budapest - Pest-megye Priorátusa az ez évi 3. összejövetelét, tanácskozását a tagok önzetlen és nagylelkű felajánlása jóvoltából piknik formájában tudta megtartani augusztus 30. -án, Tahitótfalun.

Az eseményen más Priorátusok tagjai  is részt vettek, illetve a lovagok meghívottjai, vendégei."

DSC 6742DSC 6776Tahi 6752

Nemzetközi Szent György Lovagrend