Bakos Miklós, Főkincstárnok

Bemutatkozása

„Bakos Miklós vagyok, a Nemzetközi Szent György Lovagrend főkincstárnoka, 1958 11. hó 17-én születtem, 2008-ban avattak lovaggá. Faipari technikus vagyok, a civil életben egy faipari céget vezetek, két felnőtt gyermekem van. A lovagrendbe azért léptem be, mert nagyon tetszett, hogy a határainkon kívül élő magyarokkal és a védtelenek, elesettek megsegítésével, gyámolításával foglalkozik, ahol én is tudok tenni. Ha nem a faipari cégemmel vagy a lovagrenddel foglalkozom, akkor szívesen kertészkedek és hódolok borász szenvedélyemnek és a kutyáimmal foglalkozom.”

Életútja, díjai

Huszonhat évesen családi vállalkozást alapított, mely ma már több, mint 40 embernek ad munkát. Cége, a Bakosfa Kft. jó gyakorlataira és Bakos Miklós munkájára felfigyelt a szakma és a média is. Bakos úr cégével aktívan képviseli a csökkent munkaképességűek foglalkoztatását, a Kézenfogva Alapítvány és a Magyar Public Relations Szövetség felkérésére előadásokat is tart ennek fontosságáról. Rendszeresen készülnek vele riportok rádióban, tévében és különböző újságokban, magazinokban. Néhány fontosabb megjelenése a nyomtatott sajtóban:
- Asztalos magazin,
- Csodás magyarok,
- Haszon magazin,
- Heti válasz,
- Magyar Hírlap,
- Napi Gazdaság,
- Népszava,
- Nők Lapja,
- Piac és profit.

Bakos Miklós szakmai újító tevékenységét, sikeres cégműködtetését, vállalati társadalmi felelősségvállalását (Corporate Social Responsibility azaz CSR) különböző szakmai díjakkal ismerték el:
- Cége - a Bakosfa kft. - a Magyar Public Relations Szövetség „CSR Best Practice” győztese 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben is. Ez mellett 2008-ban a „CSR Piac” győztese, 2011-ben pedig döntőse.
- A Vállalkozók Országos Szövetsége „Az év vállalkozója” díjjal ismerte el Bakos úr sikeres tevékenységét 2010-ben.
- üzleti etikai díját nyert 2011-ben.
- Az Év Budafok-Tétényi Vállalkozója díjat 2012-ben kapta meg.
- A „Családbarát Vállalkozás Újbuda” címet 2014-ben nyerte el.
- Fogyatékosság¬-barát Munkahely kitüntető címet pedig 2014-ben és 2016-ban kapott.
Nemzetközi Szent György Lovagrend