Békés megye

Hagyomány, hogy Nemzeti Ünnepünkön, március 15-én a szerbiai Vajdaságban, Magyarittabén megkoszorúzzák Kossuth Lajos szobrát. Az idén is sor került a koszorúzásra. A Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés Megyei Priorátusához tartozó nagybecskereki csoport képviseletében lovag Kesic Bogdan helyezte el az emlékezés koszorúját.

Kesic Bogdan

Kesic Bogdan 1

A Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés Megyei Priorátusa nevében lovag Gregor László helyezte el a tisztelet koszorúját Békéscsabán, Kossuth Lajos szobránál.

GregorL

Az általános iskolai rendes tanítás utolsó napján tartotta foglalkozását az apródképző szakkör a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. A képzést lovag Gregor László, az iskola tanára, a Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés megyei priorátusának tagja tartotta. Az apródok a szivacsos gyakorló kardokkal próbálták a kardvívás fogásait. Nagy élményt jelentett az acélsisak és a lovagi kard kézbe vétele, és a fotózás. Amikor visszatér a normál élet és az iskola megtartja hagyományos majálisát, az apródképző majd kis bemutatót tervez tartani a jeles napon!

01

02

03

04

Lovag Antal László Békés Megye priorja nem csak a lovagrend keretében tevékenykedik. A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés megyei szervezetében, mint az orosházi szervezet elnöke dolgozik. További eredményes munkát kívánunk Rendtársunknak!

ALTSZ

Nemzetközi Szent György Lovagrend