Budapest és Pest megye

BÉKÉS NEMZETI ÜNNEPET, EGÉSZSÉGET !

2020augusztus20

dr. Diószeghy László, prior

"Rangos rendezvény

Lv. Bakos Miklós főkincstárnok 2020. július 6-án A HÁROM TRIANON című könyv bemutatóján vett részt a Nemzetközi Szent György Lovagrendet képviselve.

Az könyvet a szerzője, Bánhegyi Ferenc mutatta be. A könyvbemutatón részt vett és beszédet mondott Karsay Ferenc Budafok-Tétény polgármestere és Németh Zsolt Országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság elnöke is."

bakos

bemutato1

bemutato2

meghivo3

Szent György napjához, szellemiségéhez és Rendünk elveihez híven több rendtársunk – akár példamutatóan - megtalálta jelen helyzetben is a segítés módját. A relatív bezártság és a járvány ellenére, vagy talán azzal együtt.

Azért is tesszük közé ezt a tájékoztatást, hogy esetleg ötletet adjunk, inspiráljunk másokat.

 Budafoki vállalkozó rendtársaink – lv. Serfőző László és lv. Bakos Miklós – nagyon jelentős összeggel járultak hozzá kerületük járványhoz kapcsolódó segélyprogramjához. Lv. Diószeghy László pedig egy

nagyon aktív, de kisebb létszámú és így szerényebb bevételű református gyülekezet támogatott – akár pótlandó az elmaradt perselypénzt is.

Más hasonló esetekről is, ha információt kapunk, azt igyekszünk közreadni.

Figyeljünk egymásra!

"Tisztelt Rendtársak!

Amint az Önök elött is ismert a COVID – 19 vírus igen jelentős számban okoz megbetegedéseket szerte a világon, különösen magas a megbetegedettek száma Olaszországban. Magyarországon is egyre nő azok száma, akik érintettek. Figyelemmel a nemzetközi folyamatokra, továbbá összhangban Magyország Kormánya ajánlásaival, a mai nappal az alábbi döntéseket hozta a Kormányzó Tanács:

  1. mai naptól a Rend tagjai – szervezetten – nem vehetnek részt nyilvános rendezvényeken, beleértve a március 15-i rendezvényeket is.
  2. április hóban tervezett – lovagavatási – ünnepségünket bizonytalan időre elhalasztjuk, jelenlegi ismereteink szerint szeptember/október hónapban fogjuk megtartani.
  3. május hónapban tartandó közgyűlést az események alakulása függvényében tartjuk meg.

 Üdvözlettel:

 Moro Ákos

Nagyprior"

Nemzetközi Szent György Lovagrend